Oppkarbing

Postet: 07.10.2010   Kl: 17:29   Kategori: Kosthold - tips  Kommentarer: 4

Hva er egentlig hensikten med oppkarbing? Sikkert mange der ute som blir forvirret over de begrepene som brukes, spisedag, oppkarbing, refeed. Jeg tar for meg oppkarbing.

Hensikten er å gi ett kick i forbrenningen når man har ligget i kaloriunderskudd over tid, men også å fylle opp glykogenlagrene i musklene. For vi alle vet jo at når kroppen ligger lenge nok i kaloriunderskudd går den over i såkalt overlevelsesmodus som gjør at den sparer på det du har av fett på kroppen.Hvordan mat spiser man? Det ligger i ordet, men det er hovedsakelig karbohydrater man skal innta, minst mulig fett og moderat med protein.
Eks på matvarer du kan spise:
Coco pops (puffet ris med sjokoladesmak)
Bokhvetepannekaker
Ris
Poteter/potetmos
Speltlomper
Pizza (ost med lavt fettinnhold)
Dream is
Riskaker/snack a jacks
Du bør unngå mat med mye fiber, man blir OPPBLÅST!!Til lørdag skal jeg blogge et bilde av storhandelen jeg har gjort for lørdagens oppkarbing. Jeg er mer en klar ;) Liker å spise litt forskjellig i stedet for mye av en ting så det blir ofte en del igjen.

 

Kommentarer: 4
hmm.. har egentlig aldri prøvd en bevisst oppkarbing. det kommer vell naturlig i dagliglivet med at man "skjeier ut! :D hehe

Skrevet av: lovelylillers nye trening og kostblogg!
07.10.2010 19:19

lovelylillers nye trening og k: hmm vil vel ikke akkurat kalle oppkarbing og utskeielse det samme. Oppkarbing er planlagt og har en fysiologisk effekt på kroppen. En utskeieilse er vel mer en spisedag ;)

Skrevet av: Karoline's trening- og kostholdsblogg
07.10.2010 19:21

gleder meg til lørdagens innlegg fra deg:)

kan du skrive et innlegg for hvordan du spiser en vanlig dag og et med en oppkarbingdag?

super blogg, fast følger!

Skrevet av: karina
07.10.2010 19:54

karina: Jepp skal prøve å få tatt litt bilder i løpet av oppkarbingsdagen og et vanlig matinnlegg kan komme i morgen. Skal ta bilde av maten da;)

Skrevet av: Karoline's trening- og kostholdsblogg
07.10.2010 19:58

hits