Frokost+zumba

Postet: 28.11.2010   Kl: 10:19   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 17

Heihei <3 innom for et kort innlegg. Nå er frokosten spist som var egg, havregryn, cocosa, og myoprotein med kanel og kardemomme, mm :) Så nå sitter jeg å venter på å dra bort på Elixia for å shake litt på stumpen, nemlig ZUMBA. Ingen overraskelse :) Ladet opp med frokost, kaffe, 1 FRES og selfølgelig reggaeton <3 Senere blir det en økt for overkroppen, rygg, skuldre, bryst, triceps og mage. Spår en herlig og kald snøfull søndag.

Ha en sporty søndag, people :)


Kommentarer: 17

FREDAG= HAVANNA NIGHTS

Postet: 26.11.2010   Kl: 14:28   Kategori: Helse og Trening  Kommentarer: 5

I dag har jeg hatt fri i hele dag og det er såå deilig. Sto opp klokkan 0900 spiste frokost, dro på trening. Ben sto på programmet. Nå stikker jeg snart på Elixia igjen. Det er Havanna nights med Yaiko, GLEDER meg. Er litt uggen i formen om dagen men jeg skal få med meg den timen der, det er jo såå gøy.I love zumba <3

ELSKER sangen <3 godt vi danser etter den på zumbaen :D Jeg er såå glad nå. Hvis ikke sangen får deg til å smile så vet ikke jeg.

Kommentarer: 5

KOSTFIBER

Postet: 25.11.2010   Kl: 09:06   Kategori: Kosthold - tips  Kommentarer: 5

Hva er kostfiber? Og er det viktig å få i seg fiber daglig?

 

Kostfiber er karbohydrater som når tykktarmen uten å tilføre energi fordi det ikke kan brytes ned av tarmens enzymer. Fiber gir økt metthetsfølelse og hjelper tarmen med å opprettholde tarmperilstaltikken som reduserer forstoppelse og divertikler som er utposninger i tarmveggen.

 

Du finner kostfiber i disse matvarene;
Hvetekli
Psylliumfrø
Linfrø
Hvetegroer
Villris
Korn

 

Vannløslige fiber finnes i;
Frukt
Bær
Grønnsaker
Havre
Rug
Linser
Bønner
Erter

 

Anbefalt daglig inntak av fiber er 25-30 gram per dag.

 

Hvordan få i seg nok fiber? Spis frukt og grønt hver dag. Havregryn til frokost. Selv tilsetter jeg ekstra glutenfri fiber i bokhvetepannekakene mine. 1 ts FiberHusk. Inneholder 85 g fiber pr 100 g.
Kommentarer: 5

Andre boller

Postet: 24.11.2010   Kl: 17:01   Kategori: Helse og Trening  Kommentarer: 3

I dag lå Kristine's sunne fristelser i posten å ventet på meg da jeg kom hjem fra skolen :D jippi, når blir det sunne kaker i jula + litt usunne også da. Fantastisk å kunne ha slike gode alternativer til alt det usunne som finnes. Takk for det!
Skolebollene har jeg laget før og de er fantastisk gode. Diett eller ikke diett!


Klokken 20.00 er jeg klar for zumba på Elixia. Håper denne timen blir like som sist gang! Noen som skal shake litt på rumpa i kveld?

 

Til tross for dårlig motivasjon fikk jeg meg en knall økt i går ;)

 

Ha en fortsatt fin onsdag <3

Kommentarer: 3

Motivasjon hvor ble du av?

Postet: 23.11.2010   Kl: 09:25   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 16

Motivasjonen er dalende fortiden og det er IKKE greit. Men jeg skulker ikke trening for det :) Har juleferie om 3 uker og kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg. Jeg elsker jul. Nyåret er motivasjon for meg og skal jobbe hardt mot sommeren. Heng deg på i jakten på sommerformen 2011. Starter opp 3 januar, etter en god juleferie :)

 

Nå går turen bort på Elixia for en hard beinøkt så står 5 timer forelesning på planen.


Ha en fin tirsdag :)

Kommentarer: 16

Søndag

Postet: 21.11.2010   Kl: 19:31   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 8

Det er søndag og jeg blir hjemme en dag til, så tar jeg en tidlig buss i morgen i stedet. Nå sitter jeg å ser på turnuslegene og koser meg, hehe :)Har akkurat skaffet meg medlemsskap på somebody.no hvor jeg skal prøve meg litt på egenhånd når jeg er ferdig med 12 ukers opplegget fra Børge. Så får jeg se hvordan det går.Til torsdag har jeg ny time på 4M-klinikken hvor jeg får svar på blodprøvene som ble tatt, spent på svar.

 

Vært en deilig å avslappende lang helg hjemme, men jeg savner zumba-timene :p

Gullklumpen til tante <3

Kommentarer: 8

Konsekvenser av diett

Postet: 19.11.2010   Kl: 09:24   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 7

Av mine erfaringer på snart ett år på diett har satt sine spor både fysisk og mentalt, men ikke før nå. Det fysiske er bare en positiv side, mens det mentale er en ond sirkel. Det er klart det ikke er en ond sirkel hele veien, men man kommer til et punkt hvor man stopper opp å tenker, tenker MYE. Jeg var der selv for noen uker siden, var så lavt på kaloriene at det gikk ut over en god treningsøkt, mine positive sider, humør og energi. Jeg ble deppa, sur, irritert og tiltaksløs, er det prisen man må betale for en knall form? Ja, hvis det er det da stopper man opp å tenker på om det virkelig er verdt å fortsette kampen. Det er første gangen jeg har kjent det slik, man kan ikke alltid ha oppturer, nedturer må komme de også, da setter man pris på de oppturene man har.Nå derimot er kaloriene skrudd opp og jeg er glad, fornøyd, energirik og formen er bra. Jeg har trykk på styrketrening, masse energi på zumba og musklene er fylt med mat og jeg smiler og er fornøyd. Hva er vel bedre enn det? Jeg syntes det er utrolig mye viktigere å føle seg bra, ha energi, være fornøyd og glad framfor å være sur, deppa og lei. Man må finne en gyllen middelvei, ikke for lite kalorier og ikke for mye kalorier.Det jeg ville fram til med dette innlegget er at man må ofre endel for å komme i form, jeg sier ikke at jeg stopper opp her, jeg fortsetter på min vei fram mot målet, men jeg vil på ingen måte haste og gjøre det så fort som mulig. Jeg vil ha god tid til å bygge kvalitetsmusklatur og gå ned i fett%. Ja, det tar lang tid, men jeg tror det er best sånn.
*Jeg vil, jeg skal, jeg får det til*
Jeg er takknemlig for hjelpen jeg får av Børge, jeg trives god med diettplanen nå og treningene går som en drøm. Men jeg kjenner det skal bli god med en diettpause i juleferien.

 

Kom gjerne med spørsmål hvis dere misforstår meg med det jeg skriver over.

Kommentarer: 7

Oppsummering av gårsdagen

Postet: 18.11.2010   Kl: 17:23   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 7

Hadde en helt fantastisk dag i går. Etter 1 time med forelesning om respirasjonssystemet foreslo jeg for Ida at vi heller skulle dra å ta en styrkeøkt sammen og det var ikke vanskelig å be henne, hehe :) Så vi dro hjem til meg, spiste og dro vi på World gym hvor vi trente bein.Så sto neste økt for tur og det var på Elixia, hvor jeg hadde den herligste zumba timen ever. Merket ikke jeg var sliten en gang og jeg ville helst ikke stoppe å shake kroppen, da har man det virkelig gøy :) Gleder meg til tirsdagens zumba time!

 

Nå er jeg hjemme for en langhelg. Den skal nytes med venner og familie <3

Kommentarer: 7

Easy xycling

Postet: 16.11.2010   Kl: 16:08   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 9

Jeg bestemte meg brått for å dra på 40 min easy xycling i kveld, lenge siden jeg har vært på spinning så vi får se hvordan det går. Egentlig skulle jeg teste ut hip hop på Elixia colosseum men der var det fullbooket samme med zumbaen klokken 1000 i dag og samme med tease dance som jeg har innmari lyst til å prøve ut. Jeg får prøve neste tirsdag ;) Dans er visst svært populært for tiden, det er alltid de timene som blir fylt opp først ser jeg.

 

Tease dance er:
En enkel og utfordrende time hvor vi legger vekk sjenansen. Et boost for selvtilliten med enkel, morsom og litt dristig dans.

 I <3 dancing

 

Kommentarer: 9

Tirsdag

Postet: 16.11.2010   Kl: 10:19   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 6

Nå er det snart tid for dagens treningsøkt som blir:

Skråbenk twist & press
+ triangel push ups
Skapular sidehev
+ arnold eller børgepress
Pushdown med tau
+ JM-press med manualer
Rack chins
Omvendt roing

 

Jeg elsker de dagene jeg trener overkropp, det er det gøyeste, spesielt skuldre og rygg :D Planen var egentlig zumba klokken 10.00, men det var fullbooket, så da blir det zumba i morgen klokken 20.00 og så skal jeg prøve meg på Havanna nights på fredagen :)

 


Lørdag var det eksamensfest med klassen på club cayenne og det slo an. Så gøy har jeg ikke hatt det på lenge. Først var det et lite vors her hjemme hos meg med meg og Ida, så dro vi ut og jeg tror jammen ikke jeg har dansa så mye på en kveld før :)Ha en fin tirsdags-trening :)

Kommentarer: 6

Akkurat nå i bilder

Postet: 13.11.2010   Kl: 18:07   Kategori: Blogg  Kommentarer: 6


Hvitvin og rødvin <3


Ready for tonight
Sukkerfri cider


William <3 og roomiesen og meg <3

Kommentarer: 6

Trenings tilbehør

Postet: 12.11.2010   Kl: 14:27   Kategori: Helse og Trening  Kommentarer: 4

Mine treningstilbehør:
- Hansker

- Drareimer, som jeg ikke skjønner meningen med å bruke :p

- Pulsklokke

Hansker og drareimer kan du kjøpe her for en billig penge :) Du finner også mange kule treningsklær fra better bodies der. Jeg har blant annet kjøpt denne kule singleten.
Kommentarer: 4

Fredag :)

Postet: 12.11.2010   Kl: 09:55   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 8

Våknet klokken 0650 av meg selv(!) i dag. Snakk om å være en programert vekkerklokke for seg selv når man skal opp klokken 0700, trenger ikke vekkerklokke jeg :) Turen bærte avgårde fastende til Balderklinikken for å ta blodårøver, hele 10 glass med blod ble tatt. Syns det var mye jeg :) men skal det tas masse forskjellige tester, så krever det vel litt blod. Nå håper jeg de kan finne ut av saker og ting til hvorfor fett% går så sakte ned i forhold til jobben jeg gjør for det.

 

Litt senere blir det en økt for overkroppen og vasking av leiligheten ellers blir det bare å slappe av denne fredagen.


Litt mer i kraft i armene nå ja

Kommentarer: 8

Endelig

Postet: 11.11.2010   Kl: 15:50   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 7

Nå er jeg endelig ferdig med 2 eksamner i anatomi, fysiologi og sykdomslære. Nå kan jeg slappe av og håpe på at det går den rette veien.

 

Etter ca. 7 timer med hjernearbeid skal det blir deilig med en økt for kroppen også. Nevral oppladningstrening står på planen. Deilig med en rolig økt i blant også.Kalori inntaket er økt og gud så godt det føles for kropp og sjel. Nå har jeg futt og styrke på trening samt at jeg ikke føler meg flat, slapp og deppa. Utrolig hva (riktig) mat har å si for både humør og hvordan kroppen føles. Jeg er meg selv igjen og det er deilig.

 

Her om dagen var jeg også på 4M-klinikken her i Oslo hvor jeg skal få testet stoffskifte hormoner og en rekke andre stoffer i blodet for å se om det er normalt.

 

Ellers får dere ha en flott torsdag videre :) <3

Kommentarer: 7

Sunne og GODE vaffler

Postet: 06.11.2010   Kl: 23:04   Kategori: Oppskrifter  Kommentarer: 10

Jeg lagde vaffler i går også som ble kjempe gode :)

 

1 egg
3 eggehvitter
4 ss Sukrin
1 ss Natreen (eller annet søtningsmiddel)
20 g vaniljeprotein eller annen protein
60 g eller mer glutenfri fin mix (fra Semper)
ca. 1 dl ris melk
Kardemomme

 

Pisket eggene med sukrin til eggedosis deretter puttet jeg resten i.

La de svelle i 5-10 minutter.

 


Nytes med sukkerfritt syltetøy, mager prin, brunost, gulost, sukrin, honning, ja mulighetene er mange :D Her har jeg spist med lett is :)

Kommentarer: 10

Sunne banan-jordbær muffins

Postet: 05.11.2010   Kl: 10:31   Kategori: Oppskrifter  Kommentarer: 8

Lagde noe herlige banan-jordbær muffins inspirert av Kristne Weber i går kveld.

 

60 g glutenfri fin mix (fra Semper)
1 ts bakepulver
Kanel
20 g jordbærprotein
Kardemomme
Søtning (sukrin, sukrinmelis, natreen, canderel)
1 egg
1 banan

 

Pisket egg med søtningen så tok jeg oppi bananen og moset den med en gaffel. Deretter tok jeg i det tørre og rørte godt.

 

Sett de midt i ovnen på 180 grader til de er gyllen brune. Jeg hadde de inne i ca-15-20 min. Det ble 4 store muffins.En av de bedre sunne oppskriftene jeg har smakt ;)

Kommentarer: 8

Kjapp update

Postet: 02.11.2010   Kl: 16:00   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 12

Innom for å si hei til dere flotte lesere :)

Driver å forbereder meg til eksamen så vil nok være litt stille fra meg til etter eksamen som er 11. november. Skal hjemover til torsdag og kose meg hjemme og selvfølgelig lese til eksamen. Gleder meg kjempe mye til å hjem nå å se familien <3
Senere i kveld blir det zumba, gleder meg. Får meg på andre tanker så det er deilig :)
Og i morgen skal jeg på seminar på Rikshospitalet ang. trening, kosthold og prestasjon deretter zumbatime med Ida :D

Ha en ellers flott tirsdagskveld!

 

Kommentarer: 12
hits