Onsdag - sultendag og hund

Postet: 30.11.2011   Kl: 19:15   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 24

Heisann :-) 

I dag kjente jeg virkelig sultenfølelsen på skolen og tomme glykogenlagre på trening! Selvom jeg har masse energi er jeg skikkelig svak på trening, styrkebiten. Lønner seg å se hvordan intervalltreningen blir i morgen. Spent.


Jenta har fått ny bukse = HAPPY :-D

Ellers er jeg på jakt etter ett lite familiemedlem, nemlig en liten bissevovv :-)

Bilde fra google - bichon havanais <3

Har alltid hatt lyst på hund men det har endt opp med katter noe som også er verdens beste dyr! Nå gleder jeg meg til å få oppleve noe nytt og spennende og ikke minst kjærlighet. Har så mye å gi og det er ikke vanskelig med ett dyr <3

Kommentarer: 24

Tirsdag

Postet: 29.11.2011   Kl: 13:53   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 20

Tirsdager = fridager :-) I dag har jeg vært litt produktiv, bare litt da. Morgenkardio er unnagjort. Til min storeskuffelse regnet det da jeg skulle ut å gå tur, så da ble det kardio på treningssenteret. Det er såå kjedelig, men fikk gjort det i en fei. Fikk endelig kjøpt meg målebånd også så jeg får gjort målinger for å sjekke fremgangen min. Så nå sitter jeg her da, og er klar for ukens andre styrkeøkt. Da skal jeg virkelig slenge meg ned i sofaen med pepsi max, farris bris og et herlig og sunt måltid.Forresten, har noen av dere Koss headset? Mitt er ødelagt for 2. gang, samme "skade". Hva skjer med det? Gørr irriterende når det skjer.

 

Nå skal jeg lade opp med kaffe og fres før jeg vender nesa mot Elixia :-)

Kommentarer: 20

Mandag - nye herlig uke

Postet: 28.11.2011   Kl: 18:41   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 16

Heia folkens :)

Idag startet dagen med blodprøver, kremfløtedrikking og blodprøver. Ja, vi hadde lipidkurs på skolen hvor vi skulle se på fett i blod etter et fettrikt måltid. Drøyt å drikke en boks med kremfløte med et svimlende fettinnhold på 125,4g fett. Valgte kremfløte framfor peanøtter da det inneholdt 500 kalorier mer. De som ikke tålte melk kunne ha peanøtter men da var valget lett. Heller 1 boks fløte enn 250 g peanøtter. Ja, fikk jo dekket over halve dagsbehovet mitt med den boksen der ;-) Men det smakte ikke så ille da, syntes det var godt jeg. Smakte milkshake men med litt løsere konsistens, hadde Oboy oppi fløten. Ja nok om fløtedrikking hehe.

Etter skolen var det klart for en høyrepsøkt og skal si det var tungt. En spisedag gjør meg utrolig slapp og demotivert så det er en faktor jeg skal ha i bakhodet neste gang hjernen tar overhånd i kjøleskapet. Det burde jo være omvendt etter en spisedag, men ikke her i gården. Nå var denne spisedagen på planen. Hadde ekskludert den om ikke den hadde vært der ;-)


Ja, maser om konkurransen min igjen jeg. Den holder på til 14 desember. Er det ikke fler fra Oslo som leser bloggen min som kunne tenkt seg en fin premie, eller er det for mye å be om for å delta? Kom med meninger her. Dere må jo gi litt for å fortjene en så fin gave. http://karolineolsen1.blogg.no/1322137034_rets_julegave_til_deg.html

Kommentarer: 16

Søndag - 1. advent

Postet: 27.11.2011   Kl: 16:37   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 13

Hei dere :-)

Det ble lite trening lørdag og i dag pga besøk av familie, men ble milevis med shopping på lørdag. Man blir jo ganske "sår" under beina etter en dag på shopping, så det var ganske deilig å endelig få sette seg ned da vi kom hjem. Jeg og mamma fikk unnagjort noen julegaver så det er deilig å slippe å tenke på før jeg skal hjem på juleferie! Ellers så har vi vært ute å spist både fredag og lørdag henholdsvis på Lemongrass og Yaya's. Utrolig god mat, jeg elsker kokos og karri sammen!
På lørdagen ble det jo en liten snurr på byen da. Godt selskap og godt humør :) Det var gøy da, ikke sant mamma ;-)?

 

Nå sitter jeg egentlig å planlegger og lager diverse tabeller i word for å gjøre meg klar til 4UKER, ah jeg gleder meg sånn!

Ikke glem konkurransen folkens ;)

 

God søndag og 1. advendt <3

Kommentarer: 13

Klar for enda noe nytt

Postet: 25.11.2011   Kl: 18:19   Kategori: Mine mål  Kommentarer: 31


 

Så mye herlig som skjer på trening og kostholdsfronten nå at jeg nesten blir bortskjemt her :-p Det har virkelig løftet både humør og psyke opp noen hakk og "overspisingene" er under kontroll. Jeg skal nå starte på prosjektet til Silje, 4uker. Det innebærer høyrepstrening, intervalltreninger, 24-timers faste 1 dag i uka og et free meal før fasten starter. Dette er for å kickstarte min vei mot en endret kroppskomposisjon. Jeg kjeder meg fort så det skal bli spennende å teste dette ut. Jeg er klar for en utfordring og resultater. Dette vil sette viljestyrke og disiplin på en prøvelse. Noe jeg bare har godt av. Den har vært altfor slapp det siste året, men nå er det time to step it up!

Skal ikke legge skjul på at noe har skjedd på disse 4 ukene jeg har vært på bootybuilding coaching - mer enn det har gjort på 1 år på egen hånd ;-) Nå skjønner jeg hvorfor teknikk har så j****g mye å si!


 

Angående konkurransen min, er dere ikke interessert i å vinne den ultimate julegaven til deg som har alt? Eller hva med å gi den bort til noen som har alt? Dårlig innsats fra dere, det må jeg si. http://karolineolsen1.blogg.no/1322137034_rets_julegave_til_deg.html

Kommentarer: 31

Teknikk trening

Postet: 25.11.2011   Kl: 11:20   Kategori: Hår  Kommentarer: 13

En som lurte på om jeg kunne skrive hvilke øvelser vi lærte teknikk på under opplegget til Silje og Eirik og det skal jeg gledelig fortelle.

Jeg trodde virkelig at teknikken min var allright før, men der tok jeg jammen feil..


Frontbøy var det første vi lærte og noen nøkkelord der er:
- Tyngden på hælene, presse knærne utover, tight i ryggen og magen(spenne opp skikkelig), brystet opp, blikket skrått fram, på slutten av øvelsen skyt hofta frem og KNIP DEN ASSEN DIN SAMMEN!!!
For all del, ikke få tyngden på framsiden av foten.

Markløft:
- Fortsatt tyngden på hælene, tight i rygg og mage (spenne opp skikkelig), brystet opp, stanga inntill beina under hele øvelsen (gli inntil legger og lår, på en måtte presse stanga innover, da får man brukt latsen skikkelig også. Jeg har aldri vært så støl i latsen under markløft, før denne gangen her). Jenter, ikke vært redd for å skyte rumpan ut i været og knipe den igjen på toppen. Fortsatt samme hofte bevegelse på slutten av denne øvelsen også.

Chins
Skuldrene ned, aktivere skulderbladene(på en måte dra brystet opp) og så løfter du deg helt opp! Vanskelig å forklare helt. Sjekk starten av videoen min for aktivering av skulderbladene og en øvning for å bli sterkere i chins. Lettere å ta omvendt grep (håndflatene mot deg) Jeg kan si at alle har hatt fremgang på chins siden vi startet hos Silje og Eirik ;-) Kjøpt deg strikk, et godt verktøy for fremgang.

Omvendt roing
Samme greia her som på chins. Skulderen ned, start bevegelsen i skulderbladene så løfter du deg opp mot stanga. Brystet skal touche stanga.

 

Skal prøve å få filmet en del mer fra trening nå så dere får sett litt av hva jeg driver med. Men nå blir det mest fokus på fatburning i 1 mnd fremover så skal se hva jeg får til. Jeg vil i hvertfall filme et fatburning økt med styrkemomenter. Det er sååå gøy :-D

Håper dere får noe ut av dette. Og for all del les Silje Mariela sin blogg og stikk innom Sandvik sin i samme sleng.
www.atletiskutvikling.no

Kommentarer: 13

Bootybuilding

Postet: 24.11.2011   Kl: 16:49   Kategori: Motivasjon  Kommentarer: 4

Æhh, ja jeg nevner det igjen og slutter ikke med det første heller. Jeg har blitt så hektet på det og er storfornøyd med hele opplegget, øvelsene, resultatet, og ikke minst de herlige menneskene som er med på det hele. Snufs, det er snart tid for den siste økten med jentene, i denne omgangen hvertfall ;-) Jeg hadde egentlig aldri trodd det skulle bli som det ble, positivt ment altså. Bare noe helt fantastisk som kom inn i livet mitt akkurat på det rette tidspunktet. Ah, det var liksom akkurat det jeg trengte. Jeg går ut av det hele med den beste følelsen i verden. Mestringsfølelse og i tillegg resultater såklart. Også gleder jeg meg enormt til å fortsette i samme spor på egenhånd. En stor takk til både Silje Mariela og Eirik Sandvik.
Ja, spons meg gjerne med Better Bodies klær!! De beste klærne som finnes!

 

God torsdagskveld :-) Karoline

Kommentarer: 4

Årets julegave til deg - konkurranse

Postet: 24.11.2011   Kl: 13:17   Kategori: Blogg  Kommentarer: 9

Siden det snart er jul har jeg lyst til å være ekstra snille med dere å trekke ut en heldig vinner som får denne boken til en verdi av 450,-. Den gir deg mulighet til å spise 1 gratis rett på hver av de 9 forskjellige restaurantene som er med i denne boken i Oslo.  Blant annet San Leandro Tapas (anbefales), Havsmak og Cosmo Thai og Sushi. For mer informasjon om dette geniale konseptet besøk www.knivoggaffel.no
Det du trenger å gjøre er å skrive om denne konkurransen på din blogg og linke til innlegget ditt i kommentarfeltet i denne posten eller poste bildet og link til innlegget på din facebookside og legge igjen en kommentar her med link. + for hvis du skriver noen ord om min blogg også. Easy as that!

* Avsluttes 14 desember.

Kommentarer: 9

Iherb &lt;3 Rosenrot

Postet: 23.11.2011   Kl: 11:39   Kategori: Kosttilskudd  Kommentarer: 12

God morgen eller god formiddag blir mer riktig :-)

Akkurat slengt inn enda en bestilling i Iherb, jeg er så hekta. Lurer på hvor mye i skapet mitt som er fra Iherb!! Ikke lite for å si det slik. Denne gangen ble det dette.

Smør essens, leppestift (den er knallfin på) og rosenrot. Hadde allerede lagt noen Walden Farms produkter i kurven men de var utsolgt :-( Peanøttsmør uten kalorier, hallo :-D Digg, men dessverre utsolgt!

 

Rosenrot sa du? Jepp!
Rosenrot er en plante fra bergknappfamilien. Navnet rosenrot kommer av at roten på planten lukter som roser.
Rosenrot eller Rhodiola rosea er et adaptogen, dette vil si et substans(stoff) som øker kroppens motstand mot stress og fremmer en balanserende effekt på ulike systemer i kroppen, inkludert nervesystemet, hjerte- og karsystemet og immunforsvaret.

Noen få egenskaper som denne urten har er;
- Minsker utskilling av stresshormoner
- Blodtrykksregulerende
- Blodsukkerregulerende
- Kolesterolsenkende
- Prestasjonsøkende

Les mer om rosenrot her --> http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/rhod_ros.htm eller bruk pudmed.com

 

Bestiller du for første gang på Iherb? Ikke glem at du får 5% på første bestilling om du bruker koden UBI470.

Kommentarer: 12

Tirsdag

Postet: 22.11.2011   Kl: 10:46   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 15

I går var det desidert den hardeste økten under bootybuildingen, syntes jeg. Men fysøren så digg å bli så sliten. Det er synd at det vare er to ganger igjen :( kommer til å savne alle og håper det blir en ny runde på oss..


Jeg er i hvertfall utrolig fornøyd med å få lære triks og øvelser for en sprettrumpe :-D Jeg syntes den har kommet seg bra på 4 uker.

I dag blir det forelesning på kvelden, bah det liker jeg ikke! Men da får jeg i hvertfall trent på morgen og det liker jeg :-D Fatburning for alle penga (energien)


Oh, yes ;-)

Blir også å eksperimentere med eat stop eat som Silje Mariela skal kjøre meg gjennom, mer om det senere. Det blir i hvertfall spennende å teste det ut.

Ha en god tirsdag. Klem fra meg:-*

Kommentarer: 15

Ny uke

Postet: 21.11.2011   Kl: 15:29   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 18

Hei og hopp. I dag er det mandag og det betyr BootyBuilding! Gleder meg enormt og sitter og venter på å kunne dra hjemmefra! Dere som er interessert bør melde dere på om hun kjører noe lignende prosjekt igjen. Aha opplevelse og teknikk trening. Invester i egen helse, det gjør jeg!


Måtte teste ut disse også. Tja, helt ok krydder på mat, men blir gøy å teste det ut på popcorn en gang :)Karbonadedeig, bambusskudd, fersk basilikum, spinat, vårløk og brokkoli stekt sammen toppet med sukkerfri ketchup selvfølgelig!


Koos på morgen!! Kaffe og proteingrøt(M-faktor, sukrin, ceylon kanel, banan essens = banan sjokolade) Altså, det ser ikke helt fristendes ut, men fy søren så digg det er!


Målet mitt (magen) en gang i fremtiden, om noen år ;-)

Nå blir det flere kopper kaffe, FRES og oppladning til ny treningsuke!!

Kommentarer: 18

Lørdagen + desemberkonkurranse

Postet: 20.11.2011   Kl: 10:26   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 9

Hallo!

Det ble en fatburning økt i går og :-D Artige saker det der.

Frontbøy til boks + ass øvelse + eksplosive pushups
Glute bridge + eksplosive pushups + omvendt roing
Farmers walk + omvendt crunches
Tabata - hip thrust + eksplosive pushups
Tabata - pull throughs + biceps i kabel

= ligge dø på en benk litt før du går i garderoben og hjemover!


Nå blir det hviledag så jeg kan lade opp til morgendagens økt på booty-gymmet. Venter i spenning på hva vi skal bli kjørt gjennom :-D


Lørdags-kos. Vaniljekesam, fanta free og smoothie og ja jeg holdt meg til dette = mestringsfølelse og en ren samvittighet og klar for en ny uke med resultater.I desember kjører jeg opp med en konkurranse igjen. Premien er veldig fin, men kan bare brukes i Oslo (dessverre, men neste år kan den brukes flere steder). Mer info kommer når konkurransen starter! Fiin fin premie og glad jeg ble spurt om å fronte dem. Jeg gleder meg selv til å bruke den!

 

Kommentarer: 9

Fatburning

Postet: 18.11.2011   Kl: 15:55   Kategori: Treningstips  Kommentarer: 11

Åh, jeg kunne bare ikke la vær å gjenta den samme økten i dag som vi hadde i går! Ble litt andre øvelser men gud som det brant og svei. Øvelsene jeg kjørte var;

Markløft+rumpeøvelse jeg ikke husker navn på
Glute bridge + goblet squat + eksplosive pushups mot benk(manualstativ)
Chins+farmers walk
Tabata - ettbeins hip thrust, når det ble for tungt gikk jeg over til tobeins
 - Paloff press, fortsatt tabata
Pull troughs + eksplosive pushups
Litt mer ass og korsrygg trening. Herlig svett og andpusten og tom i musklene. Fatburning på høyt nivå og 100 ganger gøyere enn ellipsemaskinen!!!


Den kommer seg ;-) og nei jeg er ikke redd for å skryte litt av meg selv ;-) Må jobbe med kjernemusklatur i magan ja, hoho.

 


Også gleder jeg meg veldig til å teste ut disse produktene. Banan og kokos går i grøten min til kvelds for å si det sånn sammen med ceylon kanel.

Kommentarer: 11

Gårsdagens bootyøkt og klar for en ny treningsøkt

Postet: 18.11.2011   Kl: 10:35   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 19

Hallo folkens :-)

I går på ukens siste bootybuilding-økt var det favoritten til SIlje Mariela på planen,  nemlig FATBURNING. Hun kjørte oss gjennom prowler, løp med sandsekk, pushups, knebøy, burpees, farmers walk, glute bridge og tabata på slutten. For en herlig økt! Nå er ikke tåa mi helt bra så jeg tok det rolig på de øvelsene jeg trengte så ikke tåa ble værre, men so far so good :-D Det var så gøy det. Å trene med de herlige jentene er virkelig fantastisk. Flott treningsmiljø! Og gleder meg allerede til en ny periode ;-)


Dette ble tatt i september, men assen er enda bedre nå har bare ikke fått tatt et likt bilde enda, its coming ;-) Brenner for en sexy rumpe og generelt bedre fysikk så nå blir det andre saker!

 

Så over til dagens økt. Blir styrke og kardio på meg i dag, så tar jeg og lader opp i helgen til en ny bootybuilding økt på mandag!

Blir øvelser som markløft, glutebride, chins, omvendt roing, paloff press, goblet squat (øve på spenn i korsrygg og holde kjernemusklaturen i magen stram under hele øvelsen), pull throus og reverse crunches :) Gleder meg!Nå gleder jeg meg til du kommer tilbake på trening frøken og er min treningspartner!! 

Kommentarer: 19

Iherb og Bootybuilding

Postet: 17.11.2011   Kl: 16:30   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 6

Heisann :) Kort og kjapt innlegg her!


Jaaaa, endelig!!  Gleder meg stort til å hente den i morgen!Og såå glad blir man når både hentelapp ligger i posten og jeg snart skal trene bootybuilding med bootyjentene :-D Også er det heelg!

Jeg merker at jeg er så motivert med både trening og kosthold at begeret renner over snart og det, det er en deilig følelse det! Nå gleder jeg meg bare til mandag igjen og en ny treningsuke og enda mer innøving på riktig teknikk i mark og bøy. Tøying, tøying, goblet squat, tøying, kjernemusklatur!!!! Shit.

Kommentarer: 6

Dagens små (store) gleder + matprat

Postet: 16.11.2011   Kl: 19:10   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 9

Ah for en herlig, herlig dag det er dere :-D Åh, så glad jeg er!! Tåa er betraktelig bedre selvom det er utrolig vondt å måtte belaste siden av foten, men what the heck, lei av å sitte i sofaen.

I dag startet dagen klokken 0700. Opp, slenge en laksebit i en matboks sammen med noen agurkskiver og salatblader og koke ett egg. Ikke vanskeligere enn det og tar maks 7 min. 7 minutter har du tid til, om ikke, lag matpakke dagen i forveien. Deretter blandet jeg treningsdrikk til før og etter trening bestående av BCAA, kreatin, L-karnintin og fun light. Så satt jeg litt foran dataen og tv og så var det å hoppe i treningstøyet og sminke seg litt før forelesning. Ble repetisjon av fordøyelsessystemet. Under forelesning ble det knasket på FRES, mitt nye favoritt "godteri", ny glede!


Etter forelesning bar det bort på Elixia for en treningsøkt og gjett om den ble bra da :-D Enda en ting å være glad for! Og i morgen er jeg super, super ready for en booty økt på BOOTY-GYMMET. Jobber rett og slett rævva av meg for en sexy booty som jeg stolt skal vise frem når vi kan begynne å gå i mindre klær igjen! Digger tipsene og triksene fra Silje og Eirik. Nå sitter jeg godt plantet i sofaen og her blir jeg resten av kvelden :-)


Så litt matprat

Nam - laget meg en smootie på lørdag av 1 banan, en dæsj frosne blåbær og en dæsj frosne jordbær + 1/2 boks mager vanilje kesam og litt vann (yes, melkeprodukter, det går fint med lite og sjelden) fast lørdags kos fremover, og bare det + resten av maten jeg pleier å spise selvsagt. (Høres jo ut som en forstyrra liten fjortis jo, jada litt forstyrra blir man)


Ny favoritt - karbonadedeig med 1/2 pose chinese wok(rema1000) + vårløk. Åh nam!


Ja, enig dette ser gørr kjedelig ut, men hello heaven, det var faen så digg!!
Kylling med tandorikrydder og kyllingkrydder, ris, og 1/2 pakke chinese wok (findus), spinat, vårløk og mer brokkoli. Ja, godt med grønnsaker shø.Rema1000 sin wok er absolutt den beste av de to. Jeg elsker bambusskudd!

ha en fin fin kveld da :-D Klem Karoline

Kommentarer: 9

Iherb

Postet: 15.11.2011   Kl: 20:24   Kategori: Kosttilskudd  Kommentarer: 19

Bestilte en pakke fra iherb for en stund tilbake siden og den er ikke kommet ENDA :(  Bestilte den 25. oktober!!

Blant annet næringsgjær, ceylon kanel, banan ekstrakt og kokos ekstrakt!

La likesågodt inn en ny bestilling. Denne gangen ble det spirulina, butterscotch ekstrakt og maple ekstrakt. Liker ekstrakter :-)Bestiller du for første gang? Bruk denne koden UBI470 så får du 5$ i avslag!

Kommentarer: 19

Pyridoksin (B6)

Postet: 15.11.2011   Kl: 17:05   Kategori: Mikronæringsstoffene  Kommentarer: 2

Vitamin B6 eller pyridoksin er fellesnavnet for pyridoksin, pyridoksal og pyridoksamin.

Funksjon

Pyridoksin i form av pyridoksalfosfat (PLP) virker som et koenzym for en rekke enzymer. Det er nødvendig for blant annet transaminering og dekarboksylering av aminosyrer i omsetningen av proteiner. Også viktige for omsetningen av glykogen, i hemsyntesen og i omdanning av tryptofan til niacin. Pyridoksalfosfat er også nødvendig for resyklisering av steroid hormonreseptorer fra deres bindingsteder på DNA. B6 er også energifrigjørende slik som de andre B-vitaminene jeg har skrevet om.

Absorbsjon og omsetning

Fosforylert pyridoksin (altså pyridoksinfosfat) spaltes og absorberes som fritt pyridoksin fra øvre del av jejunum. De tre formene av pyridoksin omdannes i leveren til aktivt vitamin ved binding til fosfat til pyridoksalfosfat og pyridoksaminfosfat. I vevene våre finnes hovedsakelig vitamin B6 som pyridoksalfosfat. I plasma (blod) forekommer mesteparten som pyridoksal.

Behov og anbefaling

Kliniske symptomer blant voksne har bare vært sett når kosten har inneholdt 0,1-0,2 mg/dag eller mindre. Man har ikke sett symptomer ved inntak over 0,5 mg/dag. Behovet for pyridoksin øker med økende proteinomsetning. Estimert gjennomsnittsbehov for voksne er satt til 0,013mg/g protein, men anbefalingen er satt til 0,015 mg/g protein. Altså 1,6 mg for menn og 1,2 mg for kvinner daglig. Bør ikke være lavere enn 1 mg/dag da B6 har en mulig preventiv effekt ved koronar hjertesykdom. Anbefalingen gjelder for yngre som for eldre.
Det finnes legemidler som har antipyridoksinvirkning og øker dermet behovet for vitaminet dersom de blir brukt i lengre tid. Gjelder f.eks isoniacid, hydralazin, penicillamin og østrogener.

Mangelsykdom

Forekommer ytterst sjelden som følge av sviktende kosthold. Malabsorbsjoner kan derimot føre til mangeltilstand. Symptomer er anemi, oppkast, kramper og muskelsvakhet.

Kostkilder

Finnes i de fleste matvarer (tenk rene kilder). Kjøtt innmat, fisk, sammalt mel og poteter er de viktigste kildene i norsk kosthold. Det er følsomt for lys og varme og opptil 50% av vitaminvirkningen kan gå tapt under matlaging.- Info fra grunnleggende ernæring

Kommentarer: 2

Trening

Postet: 15.11.2011   Kl: 10:27   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 21

Hei :-) I dag skal jeg få til en trenings økt og prøve å trene hele kroppen, bare eksludere øvelser der jeg må bruke tærne. Føler meg slapp og daff uten trening og det er faktisk vanskelig å motivere seg selv til å dra på trening i fare for at dette blir en rævva økt. Men i dag skal jeg dra meg på trening, uansett god eller dårlig økt, jeg har vært på trening og beveget meg. Fy f.. så kjedelig å bare være hjemme...


Var i Burlesque bursdag på lørdag og var sliten helt til mandag. Herregud det minner meg på hvorfor jeg drikker så sjelden og lite. Jeg var hard på flaska på lørdagen og aldri, aldri mer. Dundrende hodepine, sliten og trøtt er ikke noe jeg higer etter, men gud så gøy vi hadde det :)

 

Nå sitter jeg med kaffe, c-vit, kalsium og rosenrot og manner meg opp til trening. Først skal jeg sende en pakke med proteiner til søte Silje :)


Ha en god dag :)

Kommentarer: 21

Niacin

Postet: 14.11.2011   Kl: 18:19   Kategori: Mikronæringsstoffene  Kommentarer: 0

Niacin er fellesnavnet til nikotinsyre og nikotinamid. Nikotinamid er den aktive formen.

Funksjon

Niacin er en del av koenzymene nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD) og nikotinamid-adenin-dinukleotid-fosfat(NADP). Disse koenzymene tjener som hydrogenbærere i oksidasjon (tar til seg elektroner)- og reduksjonsreaksjoner (gir fra seg elektroner) som er nødvendig for glykolysen, sitronsyresyklus, elektrontransportkjeden, i fettsyresyntesen og i hydroksyleringsreaksjoner som blant annet er viktig i avgiftningsreaksjoner.

Absorbsjon og omsetning

Foreligger som NAD og NADP i kosten vår som hydrolyseres og absorberes effektivt i øvre del av jejunum. Noe av niacinet i kornvarer er proteinbundet eller esterifisert med polysakkarider(fiber) slik at det er utilgjenglig for våre fordøyelsesenzymer. Niacin lages også i tarmen av tarmbakterier.
Overskuddet skilles ut i urin.
Kroppen har relativt små reserver av niacin.
Foregår en viss grad av endogen syntese av niacin fra aminosyren tryptofan. Derfor kan proteinrike matvarer redusere vitamin behovet. I gjennomsnitt vil 60 mg tryptofan gi opphav til 1 mg nicain.

Behov og anbefaling

Behovet øker med økende energiomsetning. 4,4 mg pr 4,2 MJ er nok til å forhindre utvikling av mangelsykdom. Gjennomsnittlig behov er 1,3 NE (niacinekvivalenter = mg) pr MJ. Ut i fra studier basert på utskillelsen av metabolitter som markør for status er anbefalingen satt til 1,6 NE/MJ. Dvs 18-19 NE for menn og 14-15 NE for kvinner. Ved lavt energiinntak bør ikke inntaket være lavere enn 13 NE.

Mangelsykdom

Mangel på niacin eller for liten tilførsel av protein fører til sykdommen pellagra. Symptomer i huden, fordøyelseskanalen og nervesystemet opptrer alltid. I begynnelsen av vitaminmangelen gir det diffuse symptomer som irritabilitet, nedsatt apetitt, søvnløshet og rød, hoven hud. Senere oppstår depresjoner og alvorlig sinnssykdom. Hudforandringer gir såre slimhinner og mørkfarget utslett, spesiellt i ansiktet. Skadende på fordøyelseskanalen fører til alvorlig diarè med derav redusert absorbsjon av de fleste næringsstoffene. Den mentale svekkelsen er en alvorlig følge av pellagra fordi den ofte er permanent. Uten behandling er pellagra dødelig. En huske regel for mangelsykdom for niacin er de 4 D'ers sykdom. Diarè, dermatitt(hudsykdom), demens(mental svekkelse) og død. Pga høyt inntak av kjøtt(tryptofan) og kornvarer er mangel praktisk talt ikke i Norge. Folk som spiser ensidig og spiser mat med lite næringsinnhold både av vitaminer og proteiner, f.eks alkoholikere, kan imidlertidig utvikle pellagra.
I befolkninger som har mais som hovedmatvare ses pellagra fordi niacin er hardt bundet til proteinet niacytin. derfor må maisen forbehandles med kalkvann for at niacinet skal bli frigjort og dette gjøres ikke overalt. Inneholder også lite tryptofan. For at tryptofan skal omdannes til niacin trengs både tiamin, riboflavin og pyridoksin.

Kostkilder

Finnes i mange maatvarer, i små mengder. De fleste proteinrike matvarene, kornvarer og belgfrukter er niacinrike. Det norske kostholdet gir kjøtt, blod og innmat 37%, korvarer 21% og poteter omkring 11%.Melk og egg inneholder lite niacin. Kaffe inneholder nikotinsyre. Vitaminet er meget stabilt og ødelegges ikke under matlaging. 15-20 % av vitaminet tapes pga vitaminet vannløselighet.Kommentarer: 0

Ny treningsmusikk

Postet: 14.11.2011   Kl: 13:47   Kategori: Motivasjon  Kommentarer: 8

Får ikke kopiert youtubevideoer inn hit men kan skrive navnene på de nye sangene jeg har fått inn. Motivasjonsboost.God trening ;-)

Kommentarer: 8

Riboflavin (B2)

Postet: 13.11.2011   Kl: 21:00   Kategori: Mikronæringsstoffene  Kommentarer: 2

Funksjon

Vitaminet er en viktig bestanddel av koenzymene flavinmononukleotid (FMN) og flavindinukleotid (FAD). Nødvendig for en rekke enzymer (flavoproteiner) som katalyserer elektron- og hydrogenoverføringer i energi- og stoffomsetning. Som oftes fungerer flavoproteinene som dehydrogenaser under oksidasjon av de energigivende næringsstoffene. FMN og FAD deltar også i hydroksyleringer av hydrofobe(vannavvisende) stoffer som gjøres mer vannløselige, f.eks vitamin D, kolesterol, forskjellige hormoner osv. Viktig for omdanning av aminosyren tryptofan til niacin. Riboflavin deltar også i omsetningen av folat.

Absorbsjon og omsetningen

Riboflavin finnes i mat, i fri form eller som FMN eller FAD bundet til proteiner. FMN og FAD blir i tarmen hydrolysert og frigjør riboflavin som absorberes i øvre del av jejunum (midtre del av tynntarmen). Dette skjer via en Natrium avhengig transportmekanisme. Absorbsjonen av fritt riboflavin er 50-60% av doser fra 2-25 mg. I blod transporteres det meste av vitaminet som fritt riboflavin eller som FAD bundet til albumin og andre proteiner.
Lever, nyrer og andre metabolks aktive vev har størst omsetning av riboflavin. Når vevet er mettet med riboflavin, skilles overskuddet ut gjennom nyrene(urin).

Behov og anbefalinger

Avhenger av energi og proteinbehovet. Feber, infeksjoner, kreft, traumer og andre tilstander med økt energiomsetning øker vitamin behovet. Gjennomsnittlig behov er estimert til 0,12 mg pr Mega Joule basert på studier hvor riboflavinstatus er basert på utskillelse med urin eller erytrocytt glutation reduktase-aktivitet. Anbefalingene er satt til 0,14 mg pr MJ og gjelder både voksne og barn. Dette svarer til et inntak på 1,7 mg pr dag for voksne menn og 1,3 mg pr dag for voksne kvinner.

Mangelsykdommer

Mangel forekommer sjelden. Mangel på andre B-vitaminer gjør det vanskelig å se tydelige mangelsymptomer. Tegn på mangel er røde, betente slimhinner i munn og på tungen, nesebor og øyets bindehinne. Overømfintlighet for lys, såre sprekker i munnvikene og på leppene er typiske mangelsymptomer. Ved vitamintilførsel forsvinner symptomene.

Kostkilder

Proteinrike matvarer inneholder mest riboflavin, da vitaminet ofte er bundet til protein. Animalske matvarer bidrar mest med 74% mot vegetabilske som bidrar med 20%.  Melk, ost særlig brunost, er de beste riboflavinkildene i norsk kost og bidrar med 40%, kjøtt og innmat med 15% og egg med 6%. Belgfrukter har og høyt innhold av riboflavin. Ødelegges lett av lys(en grunn til at melk er på kartong og ikke i glass,plast). På tross av tap under matlagingen på 10-40% er det ingen fare å få for lite av det i den norske kosten.*Info hentet fra grunnleggende ernæring

Kommentarer: 2

Tiamin (B1)

Postet: 12.11.2011   Kl: 14:09   Kategori: Mikronæringsstoffene  Kommentarer: 9

Funksjon

Tiamin fungerer som et koenzym i flere viktige enzymatiske reaksjoner i glukose og energiomsetningen. Altså at det er et energifrigjørende B-vitamin. Den aktvie formen av tiamin - tiaminpyrofosfat deltar i over 20 enzymatiske reaksjoner i omsetningen av glukose, fettsyrer og aminosyrer.

Fordøyelse og absorbsjon

Tiamin finnes fritt eller bundet til fosfat eller proteiner i kosten. Vitaminet frigjøres under fordøyelsen og absorberes i tynntarmen. Praktisk talt absorberes tiamin fullstending. Tiamin omdannes til aktivit tiamin - tiaminpyrofosfat i tarmens epitelceller. Fosforylering skjer også i leveren.

Omsetning

Mesteparten av tiaminpyrofosfat tas opp i musklatur og metabolsk aktive organer som nervesystemet. Lagres ikke i kroppen og det er anslått at mengden B1 i kroppen bare er ca. 30 mg. Omsetningshastigheten er rask, og halveringstiden av radiomerket tiamin er funnet å være 9-18 dager. Uten tilførsel av dette vitaminet vil tegn på mangel vises meget rask. Fra dager til noen få uker. Overskudd av tiamin skilles ut i urin.

Mangelsykdom

Symptomer på mangel av tiamin:
- Nedsatt appetitt
- Nedsatt konsentrasjonsevne
- Økt trøtthet
- Irritabilitet

De tidlige tegnene på tiaminmangel oppheves når en tilfører vitaminet igjen. Dersom mangelfull tilførsel fortsetter utvikler en beri-beri. Denne sykdommen gir størst skade i de organene som har høy karbohydratomsetning, f.eks nervesystemet, hjertet og fordøyelsesorganene. Viktige symptomer er blant annet mental forvirring, ataksi(sviktende evne til å samordne muskelbevegelser) og ødemer. Tiaminmangel forekommer hos dem som lider av malabsorbsjon eller som behandles i dialyse over lang tid. Eldre personer, folk som spiser svært lite mat eller ensidig kost er også utsatt. Mest hyppigst forekommer mangelsymptomer hos alkoholikere. Omsetningen av alkohol øker behovet for tiamin samtidig som alkoholen fortrenger tiaminholdige matvarer. Alkoholikere har nedsatt absorbsjon av tiamin og skiller ut mer i urinen. Uten behandling kan tiamin gi varige nerveskader hos alkoholikere.

Behov og anbefaling

Tiaminbehovet avhenger av totalt energiinntak. For en person som spiser 8 MJ(ca.2000kcal) per dag, anbefales et minimun på 0,8 mg tiamin pr dag.

Kilder i kosten

Kornvarer(tenk grovt;-)), kjøtt, melk og poteter er de viktigste tiaminkildene i norsk kosthold. Oksygen, varme og nøytral pH ødelegger vitaminet. 30-70% av vitaminvirkningen kan gå tspt ved matlaging!Info fra Grunnleggende ernæring er brukt!

Kommentarer: 9

Mikronæringsstoffer

Postet: 12.11.2011   Kl: 12:51   Kategori: Kosthold - tips  Kommentarer: 4

Har tenkt på å skrive litt faktainnlegg om de forskjellige mikronæringsstoffene vi har slik at dere kan lære mer om hva funksjonene dems er og hva de er gode for samt hvilke kilder du finner de forskjellige mikroene i! I tillegg får jeg øvd på de selv og lært meg det enda bedre om jeg skriver om det :)

 Kommentarer: 4

Jule ønsker

Postet: 11.11.2011   Kl: 17:41   Kategori: Blogg  Kommentarer: 8- Ny pulsklokke
- En hunk med muskler!!!!! HALLO hvor er de ordentlige boysa? Akter ikke å finne meg et partysvin eller en playerboy...
- PT-timer med Silje M
- Superundertøy <3
- Klær fra better bodies. Jeg bor i treningsklær så trenger meeer....Og jeg liker virkelig ikke å være student mtp penger!!!!! Ekstremt flink til å bruke penger jeg ikke har, på fornuftige ting da....Sorry pappa :-)

Kommentarer: 8

Spise-hva-jeg-vil-dag vol.2

Postet: 11.11.2011   Kl: 13:10   Kategori: Personlig  Kommentarer: 12

Når jeg sier at mine spisedager ødelegger for min fremgang snakker jeg ikke om at jeg skeiet ut med en bit sjokolade og at det er det som ødelegger. Nei nei, da hadde jeg vært meget glad kan man si :-) La oss si jeg har ett underskudd på på f.eks1800 kalorier i uka, fra mat vel og merke, også spiser jeg opp mot 6000+ kalorier på lørdag. Da ligger jeg plutselig i overskudd totalt i løpet av uka noe som igjen fører til at jeg er i positiv energibalanse = stabil vekt/opp i vekt. Jeg tror veldig mange misforstår spisedagen sin og tror man kan spise hva man vil og hvor mye man vil på en slik dag. Jeg vet med sikkerhet at det kan ikke jeg.


Is er absolutt min største svakhet. Is i alle varianter og former. IS<3<3<3

Jeg vet jeg har klart meg fint uten spisedager før og jeg klarer det lett igjen, bare noen dager så er det digg med en skikkelig spisedag. Viljestyrken min er sterk. Å holde seg unna ting i hverdagen er null stress, når helgen kommer blir settingen litt annerledes, særlig når jeg er hjemme. Her i leiligheten kjøper jeg rett og slett ikke ting jeg vet vil friste meg. Holder meg unna det, og det lett. Jeg tenker hvis jeg lett klarer å holde meg unna ting i hverdagen hvorfor skal det bli så jævla hardt å være like disiplinert når helgen kommer? What ever, VI KAN HVIS VI VIL.

Kommentarer: 12

Updates

Postet: 10.11.2011   Kl: 13:49   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 21


Æsj, egentlig syntes jeg det er så ekkelt å legge ut bilder av føtter men here it goes.
Kunne velge mellom tape eller gips og valgte helt klart tape da det ikke var store bruddet det var snakk om. For dere som har litt peiling medisinsk så var diagnosen intraartikular spiral fraktur i proksimale phalanx eller brudd inni det ytterste leddet. Det er heldigvis ikke sååå vondt, men kjenner jo det banker og verker og enda værre når jeg går og prøver å sove om kvelden. Håper ikke jeg blir funksjonshemma så lenge. Kjenner jeg er rastløs allerede og skulle så gjerne vært med på bootybuilding i dag, men må nok melde pass i dag og hvile foten resten av uken så ser jeg hvordan det er på mandag! Jeg kan jo trene overkroppen da :-D

Takk så mye for god bedring kommentarer <3

Kommentarer: 21

For ivrig = kanskje brukket tå

Postet: 10.11.2011   Kl: 09:29   Kategori: Helse og Trening  Kommentarer: 23

Det gikk vilt for seg under gårsdagens treningsøkt på booty-gymmet kan man si. På slutten av økten skulle vi ha stafettlignende lek og konkurranseinstinktet mitt kom frem, det er jo såå kjedelig å tape. Under bear crawls hører man en kinaputt-lignende smell og jeg melder meg ut av "konkurransen". Endte med en kanskje brukket storetå som jeg skal dra ned å ta røntgen av på legevakten nå. I'm in pain og håper bare den er hardt forstuet og går over av seg selv uten gips.

I tillegg føler jeg for en del 2 av spisedag-innlegget! Likte godt responsen deres på innlegget, men føler jeg må tilføre mer! Er litt kortfattet av meg ;-)

Kommentarer: 23

Spise-hva-jeg-vil-dag - en psykisk berg og dalbane

Postet: 09.11.2011   Kl: 15:28   Kategori: Personlig  Kommentarer: 41

Jeg er så lei av å høre om folk som vil forandre kroppen sin, men så er de ikke villig til å ofre noe ting for å nå den. Jeg sier ikke jeg er perfekt for jeg har dager hvor jeg går sikkelig på trynet, men jeg går heller ikke å klager over ditten og datten og at jeg ikke oppnår de målene jeg vil. Jeg vet spisedagene mine ødelegger for min fremgang og det er derfor jeg har stått stille i lang tid uten å komme meg videre. Det beste er å kutte helt ut, men det er vanskelig. Har jeg først fått smake på noe som ikke er med i planen er jeg fucked. Da hiver jeg meg over alt siden "alt er ødelagt". Jeg vet mange kjenner seg igjen og det er derfor jeg vil være ærlig å skrive et innlegg om det, det er ikke bare du som sliter med det!

Jeg vet at jeg må lære meg at 1-2-3 ting er nok  og man kan kose seg uten å hive seg over alt mulig en hel dag. Ja, jeg sliter faktisk med det og det hjelper ikke meg at noen kommenterer at jeg ikke burde gjøre det, det gjør det bare værre og har bare lyst på mer når folk klager over hva jeg putter i kjeften. Ikke si meg hvordan jeg skal spise, jeg vet det, bare noen ganger er det vanskelig å følge det. Psyken tar over og det er den jeg må overvinne. I can do it! Og nå er det stopp, stopp på etegilder uten like. Det er følelsene som styrer meg, selvom jeg er mett kan jeg godt spise mer, nå er det jeg som skal styre følelsene i riktig retning! Du også!Kommentarer: 41

Matinspirasjon + dagens intervall

Postet: 08.11.2011   Kl: 15:11   Kategori: Kosthold - tips  Kommentarer: 17

Da var intervalløkten ferdig :) Ble litt variasjon i dag og kjørte på med tempointervaller, totalt 10 stk à 1 min med 1,5 min pause. Herlig! Merker kondisen er såå mye bedre :) I dag løp jeg til og med opp trappene fra elixia, for ca 6 uker siden ble jeg sliten av å gå opp de trappene, nå LØPER jeg ;-) Verdens beste følelse! Ble tøying av hofteleddsbøyere (AU), rumpe og hamstrings + goblet squat, squat to stand og øve på spenn i korsryggen!


Var så sulten da jeg kom hjem fra trening så dette måtte skje raskt. Laks som var ferdig i kjøleskapet, masse grønnsaker (tomat, spinat, rødbeter, basilikum, agurk) og 1/2 avokado. Åh det var godt! Lett, kjapt og enkelt. Ikke værre enn det å spise sunt!

 

Nå skal jeg hoppe i dusjen, steke kylling, sende en pakke til mamsen og trene kusina mi ;)

Kommentarer: 17

Intervalletirsdag

Postet: 08.11.2011   Kl: 10:44   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 12

Tirsdag er min intervalldag og de skal utføres snart. Må først få på meg litt stash i ansiktet så jeg ikke skremmer bort folk ;-) Ny musikk som får meg motivert til de grader er lagt inn på iphonen så dette blir bra!! eller må jeg tøye, tøye og atter tøye!!! Thight i musklatur og den trenger å mykes opp skla jeg klare å utføre bra teknikk. Og det er ikke noe godt å tøye, it hurts! Men det gjør godt for masse annet :-)

Senere i dag skal jeg trene min flotte kusine og skal gledelig ta med meg tipsene fra Silje Mariela og Eirik videre. I dag skal rumpa di få brenne Chri ;-)Ha en god treningsdag folkens ;-)

Kommentarer: 12

Ukens treningsplan

Postet: 07.11.2011   Kl: 16:58   Kategori: Motivasjon  Kommentarer: 3

Kommentarer: 3

Mathandelen min + middagstips + vitamin D

Postet: 07.11.2011   Kl: 16:26   Kategori: Kosthold - tips  Kommentarer: 9

Ble noe moderert da jeg kom på butikken. Studentpengene mine var knappe så måtte velge med omhu og valgte dette :-) Godt lønna kommer snart.
Karbonadedeig
Basilikum
Wok grønnsaker
Bananer
Fun light
Kaffe
Spinat
Agurk
Isberg
Sjamnpinjong
Laks
Rødbeter
Vårløk
Så var det klart for mat og laget først dette.
Rødløk, sjampinjong, vårløk, spinat og basilikum stekt med salt og pepper, mens laksen godgjorde seg i ovnen.*Mmm*

Litt fakta om vitamin D:

100 g laks inneholder den anbefalte dosen for vitamin D som er 7,5 mcg pr dag, dog bør du få i deg mer enn dette da jeg syntes det er noe lavt. Beregningen av anbefalingen for vitamin D er for å unngå en reduksjon i beintettheten som kan gi utvikling av osteoporose. Vitamin D er blant annet viktig for beinhelsen ved at den er med på å øke opptaket av kalsium i tarmen, mineralisering av skjelettet og opprettholdelse av normal konsentrasjon av kalsium og fosfat i blod og ekstracellulærvæsken.

 Det synes også at vitamin D kan spille en rolle for kreft, autoimmune sykdommer (f.eks diabetes), infeksjoner og muskelstyrke da det trolig finnes reseptor for det aktive hormonet 1,25 dihydroksyvitamin D(den aktive formen av vitamin D) i en rekke celler i kroppen. Bl.a hvite blodlegemer, pankreas, nervevev og muskler. Så sørg for å få i deg nok D-vitamin gjennom kosten eller UVB stråler ;-) Så kan du vurdere om du vil ta ekstra kosttilskudd :)

Kommentarer: 9

Back

Postet: 07.11.2011   Kl: 12:51   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 10

Hei dere!

Var hjemme denne helgen for å jobbe og besøke familien <3 så blogging har jeg ikke prioritert! Ble også akkurat ferdig med den siste eksamen for året. Følte denne gikk bedre men dessverre rakk jeg ikke svare ferdig på 2-3 spørsmål noe som sikkert kommer til å virke negativt :( Ja, ikke noe jeg kan gjøre med det nå. Men DEILIG å være ferdig. Hallo, FRII!! Eller ikke riktig ennå. Skole igjen til mandag!Nå blir det først å gjør ferdig en kostplan til venninnen min så stikker jeg å handler.
Handlelisten ser slik ut:
Espresso kapsler
Fun light
Agurk
Appelsiner
Asparges
Bananer
Brokkoli
Klementiner
Rødløk
Rødbeter
Salat
Vårløk
Fersk basilikum
Fersk oregano
Sminke fjerner
Laks
Svinefilet

Trenger en oppfylning i kjøleskapet mitt ja!

 

Ellers GLEDER jeg meg stort til bootybuilding i kveld! Dagens høydepunkt. Det er sååå gøy. Meld dere på neste gang hun kjører opp med dette. Lover dere en god  og lærerrik treningsøkt :)

Kommentarer: 10

God følelse

Postet: 03.11.2011   Kl: 13:35   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 19

Ah, herlig å være ferdig med 1 av 2 eksamner. Nå håper jeg bare på en god akseptabel karakter. jeg vil jo være best mulig, men det er slettes ikke lett når det er noe du ikke syntes er så altfor interessant - ergo kostholdsforsknings metoder og alle de vanskelige ordene det innebærer. Blææh! Men jeg tenker positivt! Nå er det bare å kjøre på til neste eksamen som er på mandag og omhandler mikronæringsstoffene :-)Nå sitter jeg egentlig bare å venter på å dra på trening!!! Jeg vil trene nåå. Gleder meg til de grader å kjøre på med ukens siste bootybuilding - økt. Ikke fordi det er den siste altså. Skulle ønske det var fler økter i uka! Spent på hva slags øvelser det blir i dag!


I dag sitter jeg igjen med blåmerker på leggene og er drittstøl i latsen etter markløft. Jaha det var sånn teknikken var ja, godt å få det avklart. Rumpa ut, brystet opp, vekt på hælene, se skrått foran deg og presse stanga mot beina, ikke fint lite å tenke på under øvelsen. Men når det er sagt er jeg evig takknemlig for hjelpen jeg får :-)


Etter bootybuilding blir det buss rett hjem til Risør, så det blir litt stress men men. Må jobbe i helgen, greit med litt ekstra penger når man er student og kjøper seg fattig på kosttilskudd og sunn mat. Ja, heller det en nye klær (foruten treningsklær) ;-)

Kommentarer: 19

Tid for bootybuilding

Postet: 02.11.2011   Kl: 16:54   Kategori: Formbilder  Kommentarer: 12


Tid for å forme assen litt. Jeg ønsker meg rumpa til Silje i julegave :-) Skal jobbe rumpa av meg for å få min like rund og fin ;-)


Ha en fin kveld :-D Her blir det trening og eksamenskos </3 Gleder meg til å være ferdig med 1 i hvertfall. Siste er på mandag og da er det nesten juleferie og :D


Kommentarer: 12

Middags tips

Postet: 02.11.2011   Kl: 11:18   Kategori: Oppskrifter  Kommentarer: 7

Lovet dere jo middagsinspirasjon. Så her kommer den, litt sent men!

Stek først sjampinjong med rødløk, purreløk og litt fersk basilikum krydret med salt og peppermix.Stek så karbonadedeig med ønsket krydder (jeg liker den best plain uten noen ting) bland sammen karbonadedeig og grønnsaksblandingen. Topp med 1/2 avokado og ha sukkerfri ketchup om du ønsker. Nam nam :)


Kommentarer: 7

Ny rekord

Postet: 01.11.2011   Kl: 15:13   Kategori: Hverdag  Kommentarer: 23

Jeg slo min forrige rekord på intervallene i dag :D yes! Da blir man glad!

Jeg var ikke en dritt motivert for å løpe, beina var gele etter gårsdagens bootybuilding økt og følte jeg hadde null energi i beina. Da jeg stod på tredemøllen tenkte jeg dette kommer ikke til å gå bra. Plutselig valgte jeg å snu tankegangen å ga meg selv en liten peptalk. "Karoline du skal faen meg greie det her, du greier det, kom igjen. Do it!!!"  Det var alt som skulle til for at jeg slo min forrige 4x4 intervall.

 

I dag så den slik ut.
6 min oppvarming
4 min løp, 10,5 spedd
3 min pause 6,5 speed
4 min løp 10, 5 speed
3 min pause 6,5 speed
4 min løp 10, 5 speed
3 min pause 6,5 speed
4 min løp (1,5 min 10 speed, 2,5 min 10,5 speed)

Riktinok bare 30 sek mer enn forrige gang, men jeg blir bedre og bedre for hver gang og det er det jeg liker! Neste delmål blir å løpe 1 min på 10 for så å løpe de resterende 3 siste minuttene på 10,5. I CAN DO IT!
Nå blir det masse pugging og læring av pensum til eksamen i morgen. Gleder meg litt jeg da!
Edit: eksamen er visst på torsdag. Jaja :D

 

Ha en fin tirsdag :-)

Kommentarer: 23
hits